2023-12-05 13:14

2023. december 2-án rendezték az Országos Egyetemi-Főiskolai erőemelő bajnokságot Budapesten, ahol a Neumann János Egyetemet Csinos-Kovács Tamás és Halasi Bálint képviselte. Az egész napos eseményen a délelőtt során a hölgyek és 83 kg alatti férfiak, míg délután a 93 kg feletti férfiak versenye zajlott. A délelőtt folyamán Halasi Bálint szoros küzdelemben végül hetedik lett, míg Csinos-Kovács Tamás a dobogó második fokára állhatott fel súlycsoportjában.

Csinos-Kovács Tamás (NJE-GAMF): A sporttal 2013-ban kezdtem komolyabban foglalkozni, ekkor kezdtem el kézilabdázni, amit 2021-ben hagytam abba. Sportolni szerettem, de kellett valami teljesen más ekkor találkoztam a konditerem világával, majd egy jó fél évvel később az erőemeléssel. Nagyjából másfél éve edzek "erőemelő módon" és a három fogásban nekem ez volt összességében a második versenyem. A verseny összességében egy hangulatos kis megmérettetés lett. Végül a súlycsoportom második helyén végeztem!

Halasi Bálint Mátyás (NJE-GTK): Nagyon jól meg volt szervezve az erőemelő MEFOB, pontosan kezdődött minden versenyszám és a bírák is profik voltak. Az én súlycsoportomban 7-en indultunk és 7. lettem. Nagyon szoros volt a verseny, mindenki a legjobb formájában volt, kevés hiba fordult elő. Az első 3 helyezett nagyon jól teljesített. A versenyzők fele profi erőemelő volt, és a „legamatőrebb” is legalább 5 éve erőemelőként eddz. Én teljesen kezdőként álltam ki a platformra, úgy vélem amatőrként nem teljesítettem rosszul. A jövő évben megrendezendő MEFOB-ra elkezdtem az előkészületeket, bízom benne jóval előrébb fogok végezni súlycsoportomban.