Kiemelkedő sikerek az egyetemi úszó bajnokságról

2023. november 25-én rendezték meg Gödöllőn a Magyar Egyetemi és Főiskolai úszó bajnokságot. A Neumann János Egyetemet egy hat fős hallgatói küldöttség képviselte az eseményen, ahonnan számos kiemelkedő eredmény mellett 4 aranyérem is Kecskemétre került.

Kerekesszékes kosárlabda válogatott edzőtáborozott az Egyetemen

A nyári időszakban három felkészülési hétvégét valósított meg a kerekesszékes kosárlabda válogatott Kecskeméten a Neumann János Egyetemen. Az sportági C-csoportos Európa-bajnokságra készülő válogatott másodedzőjével, Máthé Csabával beszélgettünk.

L. Műszaki Felsőoktatási Sportnapok

Komoly sporteseménynek adott otthont a Neumann János Egyetem október 24-én és 25-én. 50. alkalommal rendezték meg a Műszaki Felsőoktatási Sportnapokat, melynek házigazdája a kecskeméti Neumann János Egyetem volt.

Záróeseményét tartották a Kerékpárral a munkába kezdeményezésnek

2023. július 1. és 2023. szeptember 18. között 13 héten keresztül zajlott a Neumann János Egyetem és Kecskemét Polgármesteri Hivatalának közös Kerékpárral a munkába kezdeményezése.  Az Izsáki út felújítása, illetve a Neumann 2023 Emlékév apropóján megálmodott kerékpáros esemény ünnepélyes záróeseménye Kecskemét város főterén 2023. szeptember 22-én valósult meg.

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj - 2023/2024. tanév I. félév

Tájékoztatom Önöket, hogy a Kormány oldalán közzétételre került a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2023/2024. tanév I. félévére vonatkozó pályázati kiírás.A Pályázati dokumentáció a Kormány oldalán az alábbi linken keresztül érhető el: https://kormany.hu/dokumentumtar/magyar-sportcsillagok-osztondijprogram-2023-2024-i-feleves-palyazati-kiirasA pályázat benyújtási határideje: 2023. október 18.

Neumann2023 - Neumann Emléktúra

2023. október 1-én került megrendezésre a Neumann2023 emlékév keretében a Neumann János Egyetem Sportközpontja által szervezett emléktúra. 

Évadnyitó rapid sakkverseny

A Neumann János Egyetem és a Tóth László Sakk Egyesület 9 fordulós svájci rendszerű rapid sakkversenyt hirdet A és B csoportban a sportág népszerűsítése, a sportbarátságok ápolása céljából.

Kiváló ételek csatáját hozta a negyedik NJE Piknik

2023. szeptember 1-én, pénteken került sor a negyedik NJE Piknik főző- és sportversenyre. Az Egyetem dolgozói számára meghirdetett főzőversenyének az idei mottója Slambuc Parádé! volt, de számos remek étel készült más szekciókban is, amik közül egy különdíj talált gazdára. A rotyogó bográcsok mellett asztaliteniszben, kosárlabdában és teniszben mérhették össze a kollégák tudásukat.

Neumann a kéken

A „Neumann a Kéken” programsorozat keretein belül elkészültek a 2024. tavaszra tervezett események leírásai és jelentkezési felületei. A tavasz félév során az alábbi szervezett túralehetőségeket kínálja a Sportközpont az érdeklődők számára. 

Kerékpárral a munkába - eredmények közlése

A kerékpáros közlekedésre bíztat nyáron a Neumann János Egyetem! 2023. június 30-án sajtónyilvános eseménnyel indult el a Neumann János Egyetem és Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának közös, Kerékpárral a munkába kezdeményezése.