2024-05-29 08:54

Amikor a sport területén elkezdődik valami új, mindenki csak reménykedik benne, hogy az az időszak eredményekkel is párosul majd. A Neumann János Egyetem sportfejlesztési stratégiája a 2023 és a 2028-as évek közötti időszakra határozta meg az intézményi sport területének fejlesztését.

Amikor a sport területén elkezdődik valami új, mindenki csak reménykedik benne, hogy az az időszak eredményekkel is párosul majd. A Neumann János Egyetem sportfejlesztési stratégiája a 2023 és a 2028-as évek közötti időszakra határozta meg az intézményi sport területének fejlesztését. Ennek megfelelően mindenki árgus szemekkel figyelte az első 2023/2024-es tanév történéseit és eredményeit. A cím már sokat sugallhat, hiszen a legmerészebb álmainkban sem gondoltuk volna azt, hogy az első tanévben végén ilyen eredményekről számolhatunk be. 

A május minden sportágban az egész évben elvégzett munka beteljesedéséről szól. A Neumann János Egyetem sportcsapatai esetében az NBII-es rögbi és a megyei kézilabda csapatokért izgulhattunk ebben az időszakban. A rögbisek Budapesten szállhattak harcba a bronzéremért, míg a kézilabdásoknak Kiskunmajsán kellett megküzdeniük egy kétnapos eseményen a helyezésekért.

A rögbisek remek őszi szereplésüknek köszönhetően szinte végig a harmadik-negyedik hely valamelyikét foglalták el az alapszakasz során. A bronzéremért a Haramiák ellen szállhattak volna harcba, de a versenykiírás ellentmondásai miatt végül mérkőzés nélkül szerezték meg az NBII-es bajnokság 3. helyét.

A kézilabdásokra igazán nehéz feladat várt, hiszen az alapszakasz során a harmadik helyről jutottak be a legjobb négy mezőnyébe. A szombati első elődöntőben csodálatos játékkal az alapszakaszban második helyen végzett Kiskőröst vérték meg egy kiélezett csatában. A vasárnapi napon a tavaly még magasabb osztályban szereplő Kiskunmajsával kellett szembenézniük, ahol végül a hazai pályán játszó csapat nyerte meg a bajnokságot. Az első évben nagyon szépen csillog ez az ezüstérem.