2024-09-27 16:00

Minden év szeptemberében, immár hagyományosan, főzőtudásukról adhatnak számot a Neumann János Egyetem munkatársai. Az idei NJE piknik tematikája a „Grillételek csatája” volt 2024. szeptember 20-án. A GAMF Műszaki és Informatikai Kar 60 éves fennállásának ünnepi kavalkádjához kapcsolódó eseményen a főzőverseny mellett különböző kiegészítő programokon kapcsolódhattak ki az egyetem dolgozói. 

Dr. Kovács Lóránt, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar dékánja és Szemerey Szabolcs, a Neumann János Egyetemért Alapítvány stratégiai igazgatójának ünnepi köszöntőjét követően az ételek zsűrizése következett. Az idei évben a zsűri tagjait Korenika Attila, a Gazdaságtudományi Kar Turizmus Vendéglátás Tanszékének mestertanára, Hörcsök Petra, a Turizmus Vendéglátás Szak hallgatója és Bindics Gábor testnevelőtanár alkotta, akik véleménye alapján az alábbi végeredmény született

Első helyen végzett a Flame Fusion, második helyezett lett a Grill Team Kommunity, a harmadik helyezett pedig a Jalapeno csapata lett. Negyedik helyen végeztek az InfoSokk, az OKI, a Gasztro-innovátorok, a GrillSztár Kabinet és az Üzemi törpék. 

Különdíjat kapott “Legszebb tálalás” kategóriában az “Elnöki Vegyesköret”, legkülönlegesebb étel kategóriájában pedig a “Zsírosbödön” csapat. 

A remek ételek mellett az esemény csúcspontja a GAMF Kar 60 éves fennállásának évfordulójára készített 150 szeletes torta felszelése volt.