2024-10-01 13:39

Összesen 14 fővel valósult meg 2024. szeptember 28-án és 29-én az NJE Kerékpártúra őszi állomása. A két naposra tervezett túrát az időjárás ugyan átírta, ami egy további lehetőséget adott arra, hogy az átszervezett szombati napon a tiszadobi Andrássy-kastélyt is megtekintsék a résztvevők.

Horváth Lea (hallgató): Nagyon jó hangulatban telt ez a két nap. Elsőévesként nem számítottam rá, hogy ilyen jól fogom érezni magamat, de a csapat nagyon befogadó és kedves volt.  Új, remek embereket ismerhettem meg mind oktatók mind hallgatók személyében. Mindenképp egy kedves emlék marad nekem ez az út. Ha lesz rá lehetőség szívesen részt vennék egy túrán újra. Köszönjük a szervezést!

Dr. Végh Attila (oktató): Kecskemétről szép időben indulva dél körül érkeztünk meg a Tiszafüredi Termál Kempingbe, ahol kiadós eső fogadott. Így délután a tiszadobi Andrássy Kastélyt látogattuk meg, a tárlatvezetés során betekintést kapva az Andrássy család kulisszatitkaiba is. A bőséges és jó hangulatú poroszlói vacsora után többen úgy érezték, hogy nem ért véget még az este és Tiszafüreden is van élet. Ez a meglátás az eső elálltával hajnali kettő órára annyira megerősödött, hogy kerékpárra pattantuk és Ádám vezetésével a csillagos égbolt alatt megbújó felhők árnyékában nekivágtunk megkerülni a Tisza tavat. A kisebb defekt se szegte kedvünket és reggel hét órára teljesítettük is a távot. Így reggel a frissen és üdén ébredők máris csatlakoztak Ádám második köréhez. A viharos erejű hátszél Kisköréig repítette a csapatot, aminek meg is lett a böjtje. A visszaút fájdalmas szembeszelével megküzdve vidáman érkeztünk vissza Tiszafüredre, majd végül kissé elfáradva Kecskemétre és szomorúan, hogy egy szép és élményekkel teli hétvégének van vége.