2024-07-25 11:21

Harminchét ország négyszázhuszonnyolc egyeteméről közel ötezer résztvevő érkezett a Debrecen-Miskolc rendezte 2024-es Európai Egyetemi Játékokra. Felejthetetlen élmények, izgalmas mérkőzések, csodálatos hangulat – ezek jellemezték az eseményt mindkét helyszínen.

Debrecen és Miskolc 2018-ban nyerte el a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megrendezésének jogát. A szervezőbizottság előtt olyan feladat állt, mint Magyarország valaha volt legnagyobb multisport-rendezvényének lebonyolítása. A háttérmunkálatok a győztes pályázattal el is kezdődtek, körülbelül ezren dolgoztak azon, hogy hat évvel később, július 10-én minden készen álljon a rajtra.

Az eseményen a Neumann János Egyetemet Ócsai Sándor képviselte, aki judo sportágban szerepelt a nyílt egyetemi Európa Bajnokságon. 

Járdi Ádám, a Neumann János Egyetem Sportközpontjának vezetője így számolt be a versenyről: 

“Sajnos egy komoly sérülés miatt nem voltak jók Sándor versenyzésének előjelei. Sándorra nagyon büszkék lehetünk, hiszen egyszer nem fordult meg a fejében hogy visszalépjen vagy ne induljon el, pedig erre minden oka meg lett volna. Hatalmas motivációt jelentett neki az, hogy egy személyben képviselheti a Neumann János Egyetemet. Az első összecsapáson sajnos a súlycsoport dobogósától 1 ponttal kikapott így vigaszágon kellett folytatnia. Itt egy győztes meccs után egy Cseh versenyző ellen lehetősége lett volna a bronz mérkőzésre kerülni, de végül egy meg nem adott karfeszítés megpecsételte a sorsát.”