2024-05-08 08:58

Remek eredményekkel tértek haza a Neumann János Egyetem hallgatói a birkózó Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságról. 

Évek óta nem képviseltette már magát az egyetem a birkózó MEFOB-on, idén azonban Müller Dániel és Wéber Dominik öregbítette a Neumann János Egyetem hírnevét. 

Müller Dániel: “Nagyon örültem neki, hogy a versenykiírás engedte a szabad és a kötöttfogású versenyzést is. Szabadfogás 125 kilogrammban és kötöttfogás 130 kilogrammban egy nagyon pörgős versenyen vehettem részt. A meccsek 10-15 percenként követték egymást, azonban ellenfeleim magasabb szinten voltak, így mindkét kategóriában 5. helyezést értem el. A versenyre 6 kg-os fogyasztással mentem, talán egy hosszabb felkészüléssel jobb helyen végezhettem volna.”

Wéber Dominik: “Kötöttfogás 67 kilogrammban és szabadfogás 65 kilogrammban indultam az egyetemi versenyen. Mindkét kategóriában 4-4 forduló volt, a meccseim között rövid szünetekkel. Kevés edzés ellenére egész jól teljesítettem, hiszen 67 kilogrammban 2. helyezést értem el, a 65 kilogrammosok mezőnyében pedig 4. helyen végeztem.”

Gratulálunk az elért eredményekhez!