2024-05-14 10:42

Hét csapat részvételével rendezte meg a Neumann János Egyetem Sportközpontja a tavaszi Villanyfényes foci házibajnokságot. Az alapszakaszban összesen 249 gólt szereztek a csapatok, amely után a legjobb négy csapat számára rájátszás következett. 

Bár a Z3 csapata az alapszakasz győzelem után a végső győzelmet is megszerezte, megküzdött a döntőbe kerülésért, hiszen az első elődöntő mérkőzésen a 31. percben már 6:0-ra vezetett, de az ellenfél egy huszáros hajrával majdnem döntetlenre mentette a találkozót. A másik elődöntő sokáig emlékezetes marad, hiszen a rendes játékidőben döntetlen eredmény született. A versenykiírás értelmében büntető rúgások következtek, amelyben a 22. lövés után dőlt el a másik döntős kiléte. A bronzmérkőzésen a Sördögök az előző találkozó veresége után igen enerváltan léptek pályára, de a szép számú közönség, ezen a találkozón is 14 gólnak örülhetett. A döntőben a Z3 csapata magabiztosan 8:5 arányban szerezte meg a tavaszi elsőséget. 

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Magyar Labdarúgó Szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának, hogy támogatásukkal ilyen színvonalas bajnokságot tudtunk megvalósítani.

Alapszakasz végeredménye:

  1. Z3
  2. Sevilla Sekanál
  3. Sördögök
  4. NJE Alltrash
  5. WB
  6. Esélyetek SE
  7. NJE HÖK

 

Rájátszás:

Elődöntő 1: NJE Alltrash – Z3 5:6

Elődöntő 2: Sevilla Sekanál – Sördögök 7:6

Bronzmérkőzés: NJE Alltrash – Sördögök 9:5

Döntő: Z3 – Sevilla Sekanál 8:5

 

A bajnokság végeredménye

  1. Z3
  2. Sevilla Sekanál
  3. NJE Alltrash
  4. Sördögök
  5. WB
  6. Esélyetek SE
  7. NJE HÖK

 

Fotók: Nagy Máté Milán